14 Nisan 2009 Salı

Rei Kawakubo

Rei Kawakubo, Japonyalı bir moda tasarımcısı. 1942 yılında Tokyo' da doğmuş, 1973 'te Comme des Garçons ismiyle kendi şirketini kurmuş. Aslen eğitimini edebiyat üzerine yapan Rei, bir tekstil firmasına girmesi ile moda hayatına atılır ve freelance stilist olarak çalışmaya başlar. 1978' de koleksiyonuna erkekler için de kısım ekler. 1980' de Paris'e yerleşerek Comme des Garçons' u tüm dünyaya tanıtmış olur.

Hala Comme des Garçons markasının başında olmasına rağmen Rei, biraz kabuğuna çekilip işi baş tasarımcısı Junya Watanabe' ye bırakmıştır. Fransızca tercümesi "erkek gibi" olan Comme des Garçons, kadınların çekici olmak için saten kumaşlara, renkli ve seksi kıyafetlere ihtiyacı olmadığını kanıtlamıştır.

Junya, ilkbahar/yaz 2009 koleksiyonundaki renkli kıyafetlerini, çiçekli şapkalarını bir kenara bırakmış ve Sonbahar 2009'da siyahın hakimiyetinin sürdüğü bir koleksiyonla karşımıza çıkmış; ayrıca koleksiyonunda kullandığı elyaf ve sentetik kumaşlarla da muhteşem tasarımların yaratılabileceğini ortaya koymuştur.














Junya' nın bana göre en büyük başarısı ise ilki 2004' te Berlin' de açılan "Guerrilla" olarak isimlendirilen mağazaları. Bu mağazalar çeşitli ülkelerin moda konusunda revaçta olan muhitlerinde bir sene boyunca açık kalıyorlar. Comme des Garçons markası böylece modaseverlere en minimal şekliyle ulaşmış oluyor.


Tasarım stüdyosu Aoyama, Tokyo'da bulunan ve dünyanın tüm moda merkezlerinde mağazaları olan Comme des Garçons tasarımları Japonya, Fransa ve Türkiye' de üretilmekte...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder