22 Ocak 2011 Cumartesi

littleBIGplanet


"Kendine özgü, sıradışı, eğlenceli ve yaratıcı, Littlebigplanet'ı anlatmak istediğimde aklıma ilk gelen kelimeler bunlar oldu."

"Oyunlardaki yaratıcılığın bittiğini, oyunların birbirinin kopyası olduğunu düşünüyorsanız Littlebigplanet'ın kendine özgü yaratıcı dünyasını mutlaka tatmalısınız."

Bunlar oyunla ilgili yazılmış yüzlerce makaleden alınmış birkaç cümle sadece. Ama ben de cümlelerimi farklı kelimeler üzerine kurmayacağım. Sıradışı, yaratıcı, eğlenceli... Sadece bir oyun olmaktan öte bir dünyaya götürüyor sizi Littlebigplanet'ın saygıdeğer yaratıcıları.

Oyunun ana karakterinin adı "Sackboy". Kendisini ilerlediğiniz levellardan kazandığınız (ya da satın aldığınız) kıyafetlerle istediğiniz stile sokabiliyorsunuz. Ayrıca yüzüne kızgın, mutlu, kaygılı gibi ifadeler verebiliyorsunuz. Zaten daha oyuna başlamadan Sackboy sizi kendine aşık ediyor.. : )
Oyunda Sackboy haricinde de karakterler var. Her bölümde ayrı bir karakter size oyun boyunca eşlik ediyor. Ama oyunun en güzel kısmını henüz anlatmadım; Littlebigplanet oyununda oynadığınız oyunların sınırı yok! Çünkü kendi oynunuzu yaratabiliyor, başkalarıyla paylaşabiliyor, aynı şekilde başkalarının yarattığı oyunları oynayabiliyorsunuz. Ki oyunlarınızı yaratırken sınırınız sadece hayalgücünüz. Çünkü kesiyor, ekliyor, çıkarıyor kısacası hayalinizde canlandırdığınız ve yaratabildiğiniz herşeyi yapabiliyorsunuz. Paylaşılan oyunları gezerken birisinin kendi evinin bölümlerini oyun haline getirdiğine rastladım.. Önce banyoda kocaman bir havluyla savaşıyor sonra yatak odasındaki yatakta zıplıyorsunuz.

Kısacası Littlebigplanet görmüş olduğum en şaşırtıcı ve yaratıcı oyun olarak karşımıza çıkıyor.








4 yorum:

  1. ağzınıza sağlık çok güzel anlatmışsınız oyunu. tekrar teşekkürler sizlere..

    YanıtlaSil
  2. yazınız çok güzel. sade ve aynı zamanda little big planet fanı olarak benı oyunun derinliklerine götürecek kadar da etkileyici. teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.. :)

    YanıtlaSil
  4. ben teşekkür ederim güzel anlatımınızdan dolayı..
    çok oynadık evimizde bu oyunu bir ara baya bir sarmıştık little big planet a..

    YanıtlaSil